Femeia este geloasă pe bărbatul care știe că poate călca strâmb. Vrei încredere? Ia-o cu tine în oraș, prezintă-i lumea ta, poartă-te natural. Nu încerca să pari bărbatul perfect, trebuie să îi dovedești că ești pentru ea. Ia-o de mână pe stradă, dacă te plimbi cu mâinile în buzunar pierzi puncte pe care sigur nu le vei recupera. Arată-i că nu îți ascunzi sentimentele, că ești un om matur și responsabil. Un adevărat domn nu o lasă să adoarmă supărată, iar dacă ești lângă ea ia-o în brațe. Dacă ești departe, sun-o, dovedește-i că între voi nu e loc pentru mândrie. Un adevărat domn nu jignește, nu ridică vocea și nu pleacă. Să nu uiți că tot ce își dorește e să fie unică în viața ta. Să-ți facă prezentul mai frumos decât trecutul.

O femeie cu caracter puternic cere o singură valută forte de la un bărbat: să aibă și el caracter.

Unii îi spun gelozie. Alții îi spun limita dintre iubire și nebunie. O femeie de cele mai multe ori este geloasă din frica de a pierde bărbatul pe care ea și-l dorește; de frica că el o să găsească o persoană mai bună decât ea. Se spune că dacă ești gelos ții la persoana de lângă tine. Oamenii devin geloși doar când le pasă.

Gelozia nu e nici măcar vreo dovadă de iubire și nici nu aduce stabilitate într-o relație. O relație mai profundă are la bază trei aspecte: PRIETENIE, RESPECT și IUBIRE. Cum vedem noi gelozia? Este precum un sentiment care te roade, te înfurie sau te întristează, care îți amplifică NEÎNCREDEREA față de sine sau față de persoana de lângă tine. Gelozia apare din diverse considerente:

  • Neîncrederea de sine;
  • Complexe psihologice, psihice, fizice sau de personalitate ce amplifică neîncrederea de sine;
  • Circumstanțe în care el/ea face o tâmpenie care îți trădează încrederea față de el/ea pentru că persoana de lângă tine a acceptat avansuri sau oferă avansuri altor persoane.

De cele mai multe ori, când gelozia este prezentă într-o relație, de aici poate lua naștere OBSESIA. Astfel apar diferite comportamente cum ar fi: controlatul conturilor de Facebook/Instagram; controlatul telefonului și al conversațiilor; controlul asupra persoanelor cu care interacționează etc.

Să nu te simți vinovat/ă dacă simți gelozie , pentru că suntem oameni și e ceva natural. Însă ești răspunzător pentru felul în care ți-o exteriorizezi.

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: