1. Păstrează-ți prietenii aproape

Sunt convinsă că ai o prietena sau un prieten bun, poate un membru din familia ta care a fost mereu acolo pentru tine și care te-ar ajuta indiferent de orice. Încearcă să vorbești cu aceea persoană, încearcă să îi explici ce ai pe suflet; sunt sigură că nu te va critica și te va înțelege. Eu am făcut greșeala de a mă izola de tot. Absolut tot. Și am greșit mult că am luat această decizie. La început am crezut că îmi e bine, dar cu timpul am intrat într-o stare depresivă și continuă și nu găseam o cale de scăpare. Așa că vorbește cu cineva, eliberează-te. Nu ține în tine ce ai pe suflet. Crede-mă te ajută mult.

2. Dezvoltă-ți hobby-urile

Sunt convinsă că ai un hobby sau poate mai multe. Încearcă să îți ocupi mereu timpul cu ceva. Te ajută mult să te liniștești și te face să uiți de motivele pentru care ești supărat/ă.

3. Cunoaște oameni noi

De fiecare dată când ai ocazia, cunoaște oameni noi. Înscrie-te într-o asociație, fă voluntariat, participă la un meci de fotbal, mergi la teatru. Fii sociabil/ă și cunoaște oameni noi. Nu lăsa frica de necunoscut să-ți răpească o existență frumoasă. Ușor de zis, greu de făcut. Trust me, I know it too. Dar și schimbarea asta se face cu pași micuți și determinare. Așa că lasă frica acasă și cunoaște oameni noi.

4. Învață să te apreciezi mai mult

Mulți dinte noi uităm să ne apreciem în momentul în care suntem implicați într-o relație. Gândește-te că meriți ceva mai bun decât ce ai avut. Suntem oameni și scopul nostru suprem este să fim fericiți. Take care of you and be a little bit selfish.

5. Plângi cât ai nevoie

Îți e rușine să faci asta? Ghici ce? Nu trebuie. Plângi cât ai nevoie, de câte ori ai nevoie. Nu te abține. Descărcă-te!! O să te simți mai bine după. E OK, pe bune. Simți că cedezi? Simți că pierzi controlul pe zi ce trece? Te-ai săturat de oameni falși și iubiri trecătoare? Vrei să plângi mai mult? Să dormi, să uiți, să fugi cât mai departe? Atunci fă o schimbare! Tu controlezi totul. Dacă le spui lor cum te simți, oricum nu vor înțelege și trebuie să ții în tine durerea. Nu-i lăsa să te distrugă. Arată-le că ești mai bun ca oricând. Nu uita, nu tot ce pierzi e o pierdere.

6. Nu există “ce ar fi fost dacă..”

Te rog să îți scoți asta din cap. Ai făcut tot ce ai putut cu putință. Regretele nu trebuie să existe. Lupți, lupți dar până când? Trebuie să te gândești la faptul că tu ai fost cea mai bună versiune a ta și orice greșeală pe care consideri că ai făcut-o, ia-o ca pe o lecție de viață și mergi mai departe.

7. Șterge orice legat de el/ea

Îți impui să ștergi orice fel de amintire pe care o ai cu acel om. Număr de telefon, Facebook, Instagram, conversații, tot; ștergi tot ce se poate ca să nu te mai facă să te gândești la el. Ai nevoie de un nou început, nu? Orice îți amintește de trecut o să îți aducă suferință.

8. Nu intra într-o altă relație

Să nu faci niciodată prostia să intri într-o relație imediat ce tocmai ai ieșit din alta. Nu ai nevoie de un pansament pentru rană, ai nevoie să îți vindeci aceea rană complet. Mai mult e o relație-tampon în care nu iese nimeni cu ceva bun. Nu-ți mai căuta “vindecarea” în alți oameni. Faci mai mult rău decât bine. Rămâi mai bine singur/ă o perioadă până reușești să treci peste fostul sau fosta. Nu o să rezolvi nimic cu altcineva, ba chiar o să te “încurce” și mai tare cu sentimentele tale.

9. Nu trebuie să te gândești că îl/o vrei înapoi

Dacă îl/o dorești înapoi, gândește-te de câte ori vrei la cât bine ți-a făcut și cât rău ți-a făcut. Nu ai nevoie de aceeași persoană înapoi. Ciorba reîncălzită nu mai e bună.

10. Fii sincer cu tine și eliberează-te

Gândește-te că ceea ce s-a întâmplat este exact ce aveai nevoie ca să realizezi că meriți mult mai mult de atât. Ești la vârsta la care te formezi, nu îți bate joc de tine. Nu poți trece peste pentru ca nu-ți dai voie.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: