A gândi pozitiv nu este un capriciu sau o modă, ci o necesitate pentru a putea avea viața pe care ți-o dorești. Fericirea sau nefericirea, optimismul sau pesimismul nu vin din afară, ci din lăuntrul nostru. Nu te supăra pe tine pentru că faci greșeli. Greșelile te ajută să devii cea mai bună versiune a ta. Îmbrățișează-ți greșelile. Dacă vrei să fii fericit, trebuie să fii pentru că așa îți dorești. Când te trezești dimineața, nu trebuie să aștepți SĂ VEZI ce fel de zi vei avea, trebuie SĂ DECIZI ce fel de zi vei avea. Sfatul meu este să încerci să te trezești cu zâmbetul pe buze, gândindu-te la partea frumoasă a vieții.

Încearcă întotdeauna să îți hrănești mintea numai cu gânduri pozitive, chiar dacă pare greu, căci ești ceea ce mănânci, atât fizic cât și mental.

Totul se termină. Oamenii pleacă. Dar știi ce? Viața merge înainte. Și în plus, dacă nu ar exista lucruri rele, cum ai putea să fii capabil/ă să le simți pe cele bune? Toată lumea își dorește fericire fără să simtă durere, dar știi cum se spune ”nu poți să ai parte de curcubeu fără puțină ploaie”. Lucrurile bune există, trebuie doar să crezi în ele. Riscă și pleacă mai departe. Eliberează-te de griji și de probleme și gânduri.. Creează amintiri și momente pe care nu o să poți să le uiți vreodată.

O viață avem, și deși pare lungă, nici nu ai idee cât de repede se scurge timpul. Și ajungi de la 20 de ani la 50 fără să realizezi măcar. De ce să stai să îți petreci fiecare zi din viață întunecându-ți mintea cu gânduri negre și sufletul cu sentimente sumbre? De ce vrei să te distrugi singur/ă, dacă nu e cazul? Încearcă să transmiți mesaje pozitive, care generează energie, confort, entuziasm, plăcerea de a trăi, bucurii și satisfacții. Elimină toate gândurile negative care îți trec prin cap, pentru că fiind toxice, ele diminuează energiile psihice și fizice și slăbesc entuziasmul. Fără să vrei rămâi cuprins/ă într-o bulă și nu reușești să găsești o cale de ieșire. Nu lăsa asta să se întâmple atâta timp cât tu controlezi totul. Nu lăsa gândirea negativă să pună stăpânire pe tine. Deschide ochii și învață să vezi întotdeauna binele în orice. Elimină îndoiala de sine și învață să îți apreciezi pozitiv calitățile și defectele, aptitudinile, pregătirea, deprinderile și experiența. Elimină din vocabularul tău cuvintele ”nu pot”, ”nu vreau”, ”nu sunt în stare” și înlocuiește-le cu gânduri încurajatoare de tipul ”știu”, ”pot”, ”îmi doresc”. Renunță la toate persoanele toxice din viața ta, la toate persoanele care nu au adus un beneficiu și înconjoară-te de oameni optimiști, încrezători în forțele lor și în succesul acțiunilor. Atunci când greșești învață să îți recunoști nereușitele, să identifici cauza problemei și să îți păstrezi încrederea că altă dată o să acționezi cum trebuie.

Din momentul când o să decizi să faci această schimbare, o să vezi cum din gândurile pozitive se pornesc acțiuni pozitive și viața ta o să fie exact așa cum îți dorești.

 

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: